Combinatie cursus Reiki 1 en 2

Cursus Reiki 1 en 2

Cursus Reiki 1 en 2 De eerste en tweede graad van Reiki zijn samengevoegd naar een 1 daagse cursus. Voor data zie de agenda

Gezien de hogere energie waar wij deel van uit maken en in afstemming met mijn gids Joshua en natuurlijk Dr. Usui is mij doorgegeven op deze wijze te mogen werken.
Aangezien we inmiddels afgestemd zijn op een hogere trilling, en met toestemming van mijn begeleider, worden de Reiki 1 en Reiki 2 op 1 dag gegeven.
Je krijgt 1 inwijding om de energiekanalen te openen, en 1 inwijding met de symbolen
van Reiki 2.
Verder krijg je een werkboek met daarin de 3 symbolen behorende bij Reiki 2 welke je je eigen maakt en we deze dag doornemen, en oefenen. We gaan ook dieper in op ruimtes schoonmaken, Reiki douche, behandelen of afstand.
Ook leer je de handposities en krijg en geef je een behandeling. Je leert jezelf te behandelen en een afstandsbehandeling te geven.
Datum voor de cursus Reiki 1 en 2:   in overleg.
Tijd: 10.00u en eindigt ongeveer 15.30u.
Cursusgeld: €245,- inclusief werkboek en certificaat, lunch zelf meenemen,
Voor soep, koffie en thee en iets lekkers word gezorgd.

 

Wat is Reiki?

Reiki, the Usui system of natural healing. “Reiki” is de Japanse term voor universele levensenergie, in andere culturen ook wel bekend onder “Chi”, “Prana”enz.

Het is de energie die zorgt voor de groei en genezing van alles wat leeft. Bij de geboorte hebben we allemaal deze energie tot onze beschikking gekregen. Door ingrijpende gebeurtenissen raakt de energiestroom geblokkeerd, waarmee het zelfherstellende vermogen van het lichaam wordt verzwakt. Zieke of vermoeide mensen, planten en dieren hebben vaak een tekort aan universele levensenergie.
Door het karakter van Reiki, het ondersteunt degene die behandeld wordt bij wat op dat moment voor hem of haar het belangrijkst is, is het nooit strijdig met andere, al dan niet reguliere behandelwijzen. Zo worden bijvoorbeeld de negatieve bijwerkingen van vele medicijnen, door een behandeling met Reiki grotendeels geneutraliseerd, zonder de positieve werking van deze medicijnen aan te tasten. Om die reden is er vaak sneller een positief effect merkbaar. Reiki activeert het zelfherstellende vermogen van het lichaam.
Reiki helpt bij wat het belangrijkste is, ook al vinden we zelf dat iets anders belangrijker is.
Reiki blijft zuiver omdat het door niemand te sturen is.
Reiki werkt altijd positief.
Reiki is een geschenk van liefde aan jezelf.
Reiki is een individuele ontwikkeling.
Reiki werkt positief op alle niveaus.
Degene die de Reiki-behandeling geeft is een soort “doorgeefluik” dat de universele levensenergie via de handen mag doorgeven. Reiki gaat door alles heen: door kleding, door gips en zelfs door metaal. Het is dan ook nooit noodzakelijk je uit te kleden. Wel is het verstandig geen knellende kleding te dragen. Dit in verband met de energiestroom door het lichaam. Reiki zoekt zijn eigen weg en kan niet gestuurd worden door de behandelaar. Reiki werkt zowel op het lichaam als op de geest. Niet alleen de genezing van het lichaam wordt door Reiki gesteund, het helpt ook om negatieve gedachtepatronen en emoties los te laten en te verwerken. Dit is nodig voor een meer blijvend effect van de genezing, want geest en lichaam beïnvloeden elkaar nu eenmaal. Hierdoor ben je ook makkelijker in staat positieve gedachtepatronen toe te laten.

Door het karakter van Reiki – het ondersteunt degene die behandeld wordt bij wat op dat moment voor hem of haar het belangrijkst is – is het nooit strijdig met andere, al dan niet reguliere, behandelwijzen.

Zo worden bijvoorbeeld de negatieve bijwerkingen van sommige medicijnen door de behandelingen met Reiki grotendeels geneutraliseerd, zonder de positieve werking van deze medicijnen aan te tasten. Om die reden is er vaak sneller een positief effect merkbaar.